8-9-10
Juni 2018

Kasteel de Merode - Westerlo

Concours d'Elegance de Merode

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er op ZONDAG het CONCOURS D'ELEGANCE DE MERODE georganiseerd voor de mooiste oldtimers.

Ontstaan

De wortels van deze prestigieuze competitie voor oldtimers situeren zich in de 17de eeuw toen de Franse aristocraten met hun koetsen pronkten in de Parijse parken. Doorheen de tijd werden paard en koets vervangen door auto’s en ontstond een competitie die de eigenaar van de mooiste auto lauwerde. Ook in onze contreien kreeg de wedstrijd vorm met de Coppa Bella Machina, die jaarlijks plaatsvond op het domein van kasteel de Renesse in Malle. Toen deze niet langer werd georganiseerd in Malle, nam Kiwanis Herentals het concept over van boegbeelden Michiel Hehenkamp en Willy Mermans onder de vlag van Coppa Classic.

Het Concours d'Elegance de Merode

Aan dit concours nemen ongeveer 30 door de organisatie gekozen auto’s deel. Vervolgens beoordeelt een vakjury deze auto's. Op basis van bepaalde aspecten kunnen de auto’s extra punten scoren. Deze punten zijn vooral te verdienen voor ongerestaureerde oldtimers, die uitblinken in originaliteit en hun volledige historie. De hoofdprijs ‘Best Of Show’ zal in deze categorie verkozen worden.

Vakjury

Leeftijdgrens voor de oldtimers

Voor deelname aan het Concours d'Elegance de Merode geldt een leeftijdsgrens van 40 jaar. 


pen

Wil u meedoen met uw classic car?

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan het Coppa Classic Concours, dan dient u dit op het inschrijvingsformulier aan te duiden. Er worden door de organisatie slechts 30 zeer bijzondere auto’s in dit Concours toegelaten en die worden door de organisatie enkele weken voor het Concours op de hoogte gebracht. Dus niet iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld, zal ook automatisch deelnemen.

Inschrijven is de enige manier om te kunnen deelnemen. Komt u zonder vooraf in te schrijven, dan wordt u op het parkeerterrein opgevangen en enkel met de auto op het terrein toegelaten indien hiervoor voldoende plaats vrij is. Op het terrein geldt algemeen een leeftijdsgrens voor deelnemende auto's van 30 jaar of ouder.

Voor het concours geldt een leeftijdsgrens van 40 jaar of ouder.

De organisatie houdt zich het recht voor om in beperkte vorm een uitzondering te maken voor zeer bijzondere auto’s.

 

Schrijf hier in