8-9-10
Juni 2018

Kasteel de Merode - Westerlo

Locatie

   ... Kasteel de Merode - Westerlo

kasteel1

Het kasteel van Prins de Merode in Westerlo is al vele eeuwen in handen van het adellijke geslacht de Merode. De huidige bewoner is een afstammeling van de familie die zowel in het verleden als in het heden politiek en diplomatiek een rol heeft gespeeld in België.

Zowel de binnen- als de buitenkant van het kasteel weerspiegelen een fascinerende geschiedenis. Binnen zijn er kunstwerken, meubelen ... in vele stijlen. Buiten laten het gebouw en de groene omgeving een prachtige indruk na.

Het oudste en centrale gedeelte is de woontoren. In de loop der eeuwen werden zijvleugels, een binnenkoer, dienstvertrekken, hoektorens, een poorttoren, vijvers aangelegd. Het resultaat is een indrukwekkende en unieke combinatie van verschillende stijlen. Het kasteel is een aangename residentie voor de familie de Merode. Voor enkele evenementen per jaar zet deze aristocratische familie de poorten van dit historisch erfgoed open voor het publiek. In dit prinsheerlijke kader krijgen de Coppa Classic extra cachet.